Това заяви премиерът Николай Денков в изявление от Министерския съвет. Срокът за сертифициране

...
Това заяви премиерът Николай Денков в изявление от Министерския съвет. Срокът за сертифициране
Коментари Харесай

Премиерът Денков: Ако продължи това напрежение, няма смисъл да им...

Това съобщи премиерът Николай Денков в изказване от Министерския съвет.

 

Срокът за узаконяване на машините е в 17 ч. през днешния ден. Вчера ЦИК  забрани гласуването с тях, това се направи на един отчет на ДАНС, в който наблюдения са интерпретирани манипулативно и са направени внушения, че някой може да манипулира вота. Те са неоснователни. Машините сега играят ролята на принтери  и може да видите дали гласът ви е регистриран правилно, сподели още Денков.

 

Той настоя, че има и видеозапис на процеса в Министерството на електронното ръководство.

 

Докладът на ДАНС е във формат, който не дава отговор на условията, той не е в систематизиран формат. Създава се чувството, че той е изработен по този начин, с цел да се популяризира манипулативно без инспекция на обстоятелствата, сподели той.

 

ЦИК заблуди обществеността, че машините са напуснали складовете без тяхно позволение, акцентира Денков. Той обаче настоя, че има две такива писма до Министерство на вътрешните работи. 

 

Премиерът моли ЦИК да преразгледат решението си и да възстановят машинното гласоподаване.

 

Ако продължи това напрежение, няма смисъл да има кабинет. Важно е да вземаме верните решения - досега това ставаше. Но това, което се случва сега е доста зад границите, които са допустими, добави той.

 

Не виждам за какво да представям един отчет, който съставлява операция. Да я разпространиш на уеб страницата на Министерския съвет значи да легитимираш една неистина, уточни още Денков.

 

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР